Tuesday, April 6, 2010
63-65. nap - Hamburger University
Elkövettem a 8. főbűnt, 65 nap böjtölés után elmém rejtett zugából ragyogott ki az aranyboltív, beszippantott a instant kaja fellegvára. Mostanában nagy divat lett az ételszakbarbárkodás, mondhatnám mindenki egy önjelölt gurmanddá vált mióta a kereskedelmi tévékből folyik a kaja-reality. Még a bejáratnál visszafordulhattam volna, de akkor egy piros pólós alig 18 éves lány ugrott ki a kólagép mögül, pólóján az alábbi felirattal "Hamburger University". Én pedáns nebuló vagyok, kénytelen voltam meglátogatni a kurzust. Ha már vétkezem, akkor derék módon teszem.
McBenke menü: Dupla Royal menü és/vagy McFarm menü, kóla zéróval és egy sajtburgerrel. Tapasztalt vásárló tudja, az eladónak nem szabad kiskaput hagyni. Nagyot hibázik aki, csak annyit mond, egy XY menüt kérek. Jönnek a keresztkérdések... Közepeset vagy mehet extra nagyba, amitől garantáltam elzsírosodik a szíved? Itt fogyasztja vagy sétálás közbe hátha leesik és akkor jöhet újat venni? Esetleg otthon persze ha szereti az elhűlt porkaját, felmelegítve a lehető legrosszabb. Kecsapot kér-e hozzá, peeeeersze hogy kérek, már verik is bele a pénztárgépbe a felárat. Miután már azt hiszed minden kérdést megválaszolták, tudják az egész családfádat, a lábméreted és azt is, hogy óvodában mi volt a jeled akkor még bedobják az örök Smart-kártya problémakört. Tehát tapasztalataim szerint egy korrekt rendelés így zajlik: Jó napot/szia, köszönsz napszaknak megfelelően, enciklopédikusan elmondod mit kérsz, majd jól nevelten megköszönöd, de előtte elmondod, hogy nincs Smart-kártyád, nem volt, nem is lesz és ha lenne is tuti a kocsiban hagytad volna.
Blőd hazugság, hogy a világ összes Nalds McDo-jában ugyanazt kapja a vásárló centiről centire. Ettem sajtburgert Párizsban, Londonban és most itt is. Magyarországon például a sima sajtburgerbe van hagyma (városi legendák szerint hagymaporból), ketchup és uborka, mértani pontossággal elhelyezve a zsemle közepén. Itt jóval puritánabb az összkép, Hamburguesa con Queso, ahogy a neve is mondja hamgburger sajttal. Ennyi. Így az íze sem túl változatos, valószínűleg azt sem venném észre, ha közben a kezembe harapnék bele. Mert az tény, hogy mindenki falja a tutit. Az is csak legenda, hogy Spanyolország ezen részén nem kapni tölcséres fagyit. Mert igen is kapni.
A kedvenc Nalds McDo-s projektem ez az egészséges szekció ötletük. Amikor tudós kutatók által laboratóriumi körülmények között előállított gömbtérfogatra dettó ugyanolyan almákat vehetünk náluk és nem a zöldséges Piri néninél aki reggel szedte le a fáról. Igaz utóbbi jó eséllyel kukacos, de a lehet néha az ember a kukacosat kívánja.
A fritőz sajtburger meg már a könyökömön jön ki. Szívem szerint ennék egy fazék nokedlit jó adag marhapörkölttel, nyakon töccsentve fél liter tejföllel.
Tegnap 5 év várakozás után végre megjelent az Akkezdet Phiai alkotópáros új lemeze. Azóta széthallgatom, kell még pár nap mire leül bennem az összkép. Elsőre annyit tudok mondani, hogy eszméletlen kreatív lett!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nah hali!!!Éppen egy Hamburguesa con Queso mellől írok:)10 napja ezen élünk.:)gondolhatod mennyire unjuk már de csak ez kíméli a pénztárcánkat:)
ReplyDeleteÜdv 2 nap múlva re...
Betti
:D akkor kellett volna csomagolnotok jóféle "hazai" corunai eroski kolbászt :D
ReplyDeletetöbbé nem állok szóba veled
ReplyDelete(tequenno, albondigas, mejillones, calamares, empanada, zora, raxo, tortilla, chorizo, flan, pulpo, jamón?!?!)
kellett szereznem egy alsó viszonyítási pontot is :) szerintem még azért szóba fogsz állni velem élőben a vanished és a crimewave között :)
ReplyDeletemajd ha tényleg eljössz!
ReplyDelete