Tuesday, June 1, 2010

Beárazom a vébét 2. - 2010 világbajnokság egyenes kiesés


Folytatom tegnapi agymenésem, vitorlásom árbócát szárnyaló fantáziám múzsája lehelli tele iránytadó fuvallattal. A csoportokon belül még nagyjából 1-2 betlitől eltekintve könnyűszerrel meg lehetett tipppelni kik fognak tovaosonni (főleg csoportelsőként). Papíron azt mondom 8 igazán nagy csapat van (akik elsőként voltak kiemelve a csoportjaikban), a papírforma még is az, hogy közülük 1-2-en (ha háromnál többen, akkor meglepetés VB-ről beszélhetünk majd) főnix madárként repülnek majd bele a Napba. Legutóbbi példa erre a 2008-as francia történet, ahol már a csoport kemény volt egyetlen lőtt gólnál mégis többet prognosztizáltunk.
A nagy lebőgésekkel párhuzamosan kell lennie óriási meglepetéseknek, ha 1-2-3 nagy elszáll, akkor korábbi epizódistáknak kell betömni a lyukakat. Ezekkel viszont sok esetben felesleges spekulálni, mert nagyobb lutri, mint lottózni feladott szelvény nélkül. Hogy legyen kicsi sava-borsa a felvetéseimnek, most mégis kiötöltem szúros csapatokat, akik álmatlan éjszakákat okoznak a futball nagyhatalmaknak.

Nyolcaddöntők
A1 Franciaország - B2 Nigéria
Piszok szerencséje van a franciáknak, mert zsinóron húzza el előttük a szerencse istene a büdös sajtot. Sok másik csoport második ellen utazhatnának haza, viszont sem Okocha, sem Oliseh és Henry élete utolsó nagy meccsét produkálja itt.

B1 Argentína - A2 Uruguay
Ami a franciáknak szerencse, az az uruknak pech. A dél-amerikai selejtezőben kétszer is volt "szerencséjük" egymáshoz és bár Argentína nehezen jutott ki, az urukat kétszer verték 1-1 góllal (2-1, 1-0). Most nagyobb söprést jóslok, főleg a védekező szekcióban erősebb a nagyobb területű ország.

C1 Anglia - D2 Szerbia
Itt jóslom az első meglepetést. A szerb válogatottat remek védők alkotják, legjobbjaik (Vidics, Ivanovics) angol elitklubokban játszanak, ha valakik hát ők tudják Rooney ellenszerét. Az angolok védelme meg éppen képes annyi hibára, hogy a gólt a szerbek gyömöszöljék.

D1 Németország - C2 USA
Mindenegyes posztra jobb játékosa van a németeknek, az amerikaiak pedig egy technikailag és taktikailag egységes masszát tudnak csak alkotni. Varázsló egyik oldalon sincs, de nem is kell ha 60. percig nem lőnek gólt az amcsik.

E1 Hollandia - F2 Szlovákia
Hiába okoznak meglepetést a csoportban északi szomszédaink, a hollandok már a selejtezőben is bizonyították, hogy nincs pardon. Egy sebességgel mindenkinél gyorsabb a Robben-Sneijder páros. Tény, hogy a jó tótok mindegyike európai topligában játszik, de mégsem a bajnokesélyeseknél. Nagyon sima meccs lesz.

F1 Olaszország - E2 Kamerun
Akár lehetnének a Szelidíthetetlen Oroszlánok a vébé afrikai meglepetései, de az olaszoknál mindig ott lesz a Gilardino-faktor. Úgy lesz 2-1, hogy Pirlo vérszerződést köt a labdával és élete passzát érvényesíti gólra Alberto.

G1 Brazília - H2 Svájc
Cape Town strandján fog kihelyezett űlést tartani a Rio-i karnevál. Úgy lesz 4-1, hogy a végén már saját magának ad kötényt Robinho.

H1 Spanyolország - G2 Elefántcsontpart
Bár érdekes lenne egy spanyol-portugál is én inkább a békés verziót vizsgálnám. Eriksson mester itt saját magát fogja megverni. Beállnak védekezni, ami igen nagy hiba ha a középpálya olyan mozgékony mint a spanyoloké.

----------------------------------------------------------------------------------------

Negyeddöntők

Franciaország - Szerbia
Aki csak a többi párosítást nézi azt hiszi, a franciáknak megint szerencséjük van. Aki azonban tudja, hogy a partizánok mit művelnek a kényes gurmandokkal könnyen rájön, hogy a repülőjegyeket már most foglalhatják haza.

Hollandia - Brazília
Talán ez lesz a vébé legjobb mérkőzése. Rendes játékidőben 2-2, büntetőknél pedig Julio Cesar kivédi a hollandok szemét.

Argentína - Németország
Itt most éppen az lesz a németek veszte, ami az argetinokban benne van a Nationalelfben meg még nyomaiban sem található meg, a játékosság. Ha a Milito-Tevez-Messi trió úgy játszik, ahogy képes bolondot csinálhatnak a komplett német védekezőszekcióból.

Olaszország - Spanyolország
Klasszikus párharc, merőben eltérő formák. Lehetne azt mondani, hogy ki kell zárni erről a 90 percről az elmúlt szezont, de mégis lehetetlen. A spanyol játékosok legtöbbje élete szezonját zárta, míg az olaszoknál mindenki a dicső múlton mereng. Csak azert mondom a spanyolokat, mert a fejemet veszitek...

----------------------------------------------------------------------------------------

Elődöntők

Szerbia - Brazília
Talán mindenidők legcsúnyább VB elődöntője lesz, sportszár nem marad szárazon. A szerbek térdmagasságba nekimennek a brazil középpályának, Maicon és Felipe Melo pedig felveszik a kesztyűt. Fair playt nagyítóval kell majd keresni, a brazilok pedig rusnyán jutnak a döntőbe.

Argentína - Spanyolország
Rövid időre az egész golyóbis hivatalos nyelvévé válik a spanyol. Messi csak Puyol vállán tudja elsírni bánatát, miszerint Maradona 14 napja ittas és az edzéseket Heinze tartja (nincs kapuralövés). Mégis a kicsi Leo eldönti, hogy idén is szeretne egy Aranylasztit.

----------------------------------------------------------------------------------------

Bronzmérkőzés

Szerbia - Spanyolország
Olyan bronzmérkőzés, amin csak az egyik csapat szomorú. A spanyolok nagy bánatukban nyernek is 3-1-re.

Döntő

Argentína - Brazília
Eddigre a tengerentúl déli fele már lángokban áll. Rioban és Buenos Airesben Dunga és Maradona nevekre keresztelt gyerekek hagyják el egészségesen a kórházakat. A futballedzősködés szégyene lesz Maradona sikere, többé nem lehet "hülye edzőzni"...

No comments:

Post a Comment