Monday, January 18, 2010

Hétvégi vegyes

Bár bő 3 napot voltam Győrbe, ismét nem volt - ami persze rendjén is van - egy nyugodt percem. Az est fénypontja az Eddy elleni heads-up küzdelem volt, szigorúan low stakes limiten. Másfél óra után derült ki, hogy sikerült 54 lappal nyomulnunk (mégsem volt overpoker, damn), nem részletezem miért. :). Szombaton csak laza tekergés volt, ismét nem létezett a belvárosban olyan hely ahol nem lettünk volna, az est végül non-alkohol buliba torkollott.

Kicsi sulis téma, most leutaztam Pécsre, van még pár vizsgám. Jövök-megyek pár napot, délutánok általában szabadok. Ha minden klappol 21-én utazom haza, lehet még jövő héten visszajövök pár napra végleg lezárni a félévet.

A hétvégén egész Európában zajlottak a bajnokik, elsősorban a top4-et követtem (angol, spanyol, olasz, német). Sikerült 3 meccset végigülnöm, született kemény három begyömöszölt találat. A Liverpool és a Juventus azonos helyzetben van. Nyűglődnek az ősz vége óta, mindkét városban az edzőt hozzák fel, mint egyfajta megtestesült anti-Krisztust. Megjegyzem elbaszott egy átigazolási szisztémát követett mindkét csapat, grátiszba most a kezdő tizenegyek fele is húzza a lábát. A Juve közelebb áll a szívemhez, így az ő mélyrepülésüket jobban figyelem és határozott véleményem is van róla. Szeptember-októberben bombaként robbant be a Juve, erősnek tűnt a keret, mély volt a kispad. Olyan nevek játszottak epizód szerepeket, akikkel Marcelo Lippi komolyan fog számolni a nyári VB-n. Most az van, hogy képtelenek nyerni a bajnokságban, a BL-ből kiestek és "bemákolták" az EL-ben az Ajaxot. Jól példázza az eszetlenséget, hogy a csapat korszakos zseni Del Piero és a jelenlegi karmester Diego, először most a 21. fordulóban töltött együtt 10 percnél többet a pályán. Még visszafordítható a folyamat, egyértelmű cél a 3-ba jutás és ezzel a BL indulási jog ismételt megszerzése. A Roma és a Napoli már beelőzte a Zebrákat, a Palmermo tapad mint a budipumpa, a Cagliarinak és a Fiorentinanak pedig 1-1 elmaradt meccse van. Kemény...
Amire még felfigyeltem, hogy a Chelsea Afrika Kupán lévő alapemberei híján is gurított egy 7-est az aktuális boxzsák Sunderlandnek. A Hertha idegenbe verte a Hannovert, így már csak 99%-ra biztos, hogy jövőre a Stájer kerületi teremligában fognak indulni. A legnagyobb öröm pedig az, hogy a Real kikapott a baszkok Bilbao-i poklában. Ha így folytatódik, akkor szezonvégére csak az angol bajnokság lesz nyílt (jelenleg még a német is az, de a Bayern kifog zúg a BL-ből az első vagy a második körben és ledarálják tavasszal az egész Bundesligát), de az annyira nem is izgat.

Depor rovat
Idegenbe utazott a csapat. Mallorca üdülőváros, mégsem laza vikkendre lehetett számítani. A fogadó irodáknál is meglepően erősen fogtak a ceruzák, 3.75-ös oddsot adtak a Coruna győzelme esetén. Viszont annak a tudatában, hogy a Mallorca idei hazai mérlege: 9-0-0 24-3 (!), már komoly fejvakarásra adhat okot.
Mallorca 2 (0) - (0) 0 Deportivo

Így a csapat jelenleg az 5. helyen áll, a Mallorca és a Sevilla közé beszorulva. Következő feladat január 21-én (szigorúan zárójelben, a születésnapom dátuma is egyben :)) a Copa Del Rey negyeddöntő keretében utazik Corunaba vendégjátékra a Sevilla. Elég peches a sorsolás, jobb lett volna megkapni a Celta Vigot vagy a Racing Santandert...

No comments:

Post a Comment