Wednesday, March 3, 2010

31-32. nap - El páttt

Minden porcikámon érzem, hogy élek. Az elmúlt pár hétben szinte több fizikai aktivitásban vettem részt, mint Pécsen évek alatt. Kedd este tollaslabda volt, aki azt hiszi, hogy ez csak móka, kacagás, az téved. Bő 2 óra a foglalkozás, bemelegítés (kb. 20 perc) után több, mint másfél órán keresztül a levegőben van a labda. Mivel Spanyolországban is létezik gravitáció, ezért valakinek időről-időre fel kell ütnie. Lehet magányos farkasként szólózni is, de érdemesebb ketten vagy négyen. Különböző ütésfajtákat gyakoroltunk mindenféle gyakorlat segítségével. Eredménye: megtanultam az ütéseket (persze nem fekete-öves szintre) és grátisz jobb kar izomláz.

Ma végre volt golf "practica". Terembe kicsit okfejtettünk, majd hozta a tanár úr az ütőket. Kibattyogtunk a "campo"-ba (fülyes, rendes méretű focipálya)és a körülötte lévő futópályán putt-oltunk ("el páttt", kedvenc spanyol szavam :)). Ezt az ütésfajtát akkor alkalmazzák, mikor a labda már a green-en (lyuk körül lévő kicsire vágott füves terület, kb. 30-40 méteres oldalú amőba alakzat) van. Fűre még nem mentünk, szerintem a fű járt jobban..
Ha eddigre nem lett volna klinikai csoda a lábon állásom, akkor még 16:00-tól foci kurzusra is hivatalosak voltunk. 30 perc elmélet, itt röviden elmondta a tanár milyen gyakorlatokat fogunk csinálni. Regisztrációs lapot kell kitöltenünk, ezt az irodájában adta oda. Gondosan figyelt arra, hogy a falon lévő Liverpool-os fotóit mindenképpen megszemlélhessük. Szívesen tanul a legfejlettebb emlős (vitatkozhatni lehet) a fociról olyantól, aki korábban Torrest és társait okította. Szerencsére műfüvön voltunk ma, így megbírtam állni teremcipőben is. Négy 6-7 fős csapatban játszottunk és közben csináltuk a gyakorlatokat. Zónajáték és a beadások gyakorlása volt terítéken. Korábban csináltam hasonlóakat az ETO-nál és Csanakon is. Kb. a színvonal hasonló volt, pedig ez csak egy tanóra.

Holnap nincs iskola még is rohangálni fogok egész nap, mint pók a falon. Ki kell mennem a Campusba az aktiváló kódomért, illetve valami rózsaszín kártyát is ki kell váltanom, ami a suli teremfoci bajnokságához kell. Utána Carrefour, bevásárolok a hétvégére. Majd este még házifeladatot (nyihahahaha) is írnom kell a pénteki nyelvkurzusra. 10 sort kell körmölni magunkról, internet jóbarát.

No comments:

Post a Comment