Tuesday, April 6, 2010

63-65. nap - Hamburger University


Elkövettem a 8. főbűnt, 65 nap böjtölés után elmém rejtett zugából ragyogott ki az aranyboltív, beszippantott a instant kaja fellegvára. Mostanában nagy divat lett az ételszakbarbárkodás, mondhatnám mindenki egy önjelölt gurmanddá vált mióta a kereskedelmi tévékből folyik a kaja-reality. Még a bejáratnál visszafordulhattam volna, de akkor egy piros pólós alig 18 éves lány ugrott ki a kólagép mögül, pólóján az alábbi felirattal "Hamburger University". Én pedáns nebuló vagyok, kénytelen voltam meglátogatni a kurzust. Ha már vétkezem, akkor derék módon teszem.

McBenke menü: Dupla Royal menü és/vagy McFarm menü, kóla zéróval és egy sajtburgerrel. Tapasztalt vásárló tudja, az eladónak nem szabad kiskaput hagyni. Nagyot hibázik aki, csak annyit mond, egy XY menüt kérek. Jönnek a keresztkérdések... Közepeset vagy mehet extra nagyba, amitől garantáltam elzsírosodik a szíved? Itt fogyasztja vagy sétálás közbe hátha leesik és akkor jöhet újat venni? Esetleg otthon persze ha szereti az elhűlt porkaját, felmelegítve a lehető legrosszabb. Kecsapot kér-e hozzá, peeeeersze hogy kérek, már verik is bele a pénztárgépbe a felárat. Miután már azt hiszed minden kérdést megválaszolták, tudják az egész családfádat, a lábméreted és azt is, hogy óvodában mi volt a jeled akkor még bedobják az örök Smart-kártya problémakört. Tehát tapasztalataim szerint egy korrekt rendelés így zajlik: Jó napot/szia, köszönsz napszaknak megfelelően, enciklopédikusan elmondod mit kérsz, majd jól nevelten megköszönöd, de előtte elmondod, hogy nincs Smart-kártyád, nem volt, nem is lesz és ha lenne is tuti a kocsiban hagytad volna.

Blőd hazugság, hogy a világ összes Nalds McDo-jában ugyanazt kapja a vásárló centiről centire. Ettem sajtburgert Párizsban, Londonban és most itt is. Magyarországon például a sima sajtburgerbe van hagyma (városi legendák szerint hagymaporból), ketchup és uborka, mértani pontossággal elhelyezve a zsemle közepén. Itt jóval puritánabb az összkép, Hamburguesa con Queso, ahogy a neve is mondja hamgburger sajttal. Ennyi. Így az íze sem túl változatos, valószínűleg azt sem venném észre, ha közben a kezembe harapnék bele. Mert az tény, hogy mindenki falja a tutit. Az is csak legenda, hogy Spanyolország ezen részén nem kapni tölcséres fagyit. Mert igen is kapni.

A kedvenc Nalds McDo-s projektem ez az egészséges szekció ötletük. Amikor tudós kutatók által laboratóriumi körülmények között előállított gömbtérfogatra dettó ugyanolyan almákat vehetünk náluk és nem a zöldséges Piri néninél aki reggel szedte le a fáról. Igaz utóbbi jó eséllyel kukacos, de a lehet néha az ember a kukacosat kívánja.
A fritőz sajtburger meg már a könyökömön jön ki. Szívem szerint ennék egy fazék nokedlit jó adag marhapörkölttel, nyakon töccsentve fél liter tejföllel.

Tegnap 5 év várakozás után végre megjelent az Akkezdet Phiai alkotópáros új lemeze. Azóta széthallgatom, kell még pár nap mire leül bennem az összkép. Elsőre annyit tudok mondani, hogy eszméletlen kreatív lett!

5 comments:

  1. Nah hali!!!Éppen egy Hamburguesa con Queso mellől írok:)10 napja ezen élünk.:)gondolhatod mennyire unjuk már de csak ez kíméli a pénztárcánkat:)
    Üdv 2 nap múlva re...
    Betti

    ReplyDelete
  2. :D akkor kellett volna csomagolnotok jóféle "hazai" corunai eroski kolbászt :D

    ReplyDelete
  3. többé nem állok szóba veled


    (tequenno, albondigas, mejillones, calamares, empanada, zora, raxo, tortilla, chorizo, flan, pulpo, jamón?!?!)

    ReplyDelete
  4. kellett szereznem egy alsó viszonyítási pontot is :) szerintem még azért szóba fogsz állni velem élőben a vanished és a crimewave között :)

    ReplyDelete
  5. majd ha tényleg eljössz!

    ReplyDelete