Tuesday, April 20, 2010

77-79. nap - A felhők felett gagyog a Nap

Előszóként annyit mondanék, hogy azt a jóembert aki kitalálta a Eyjafjallajökull szót ültetném először grilleztetni a vulkánja szélére. Természeti jelenség, kitört. Vannak akik újrakeverték a paklit és az UFO-knak tulajdonítják az egészet. Egyes rosszmájúak az Új-Zéland-i tulipángyárosos konszernjének galád összeesküvését emlegetik, mert hogy ők most nagyon jól jártak. Közbe meg csak a természet csúsztatta be szolid borítékát az ajtó alatt, a levélben ez állt: Okosan legyetek!
Legyünk! Leszünk?

Édesanyámék nagyon jól érezték itt magukat, aztán hétfőn 6 órakor olvastuk a hírt, miszerint a Ryan Air lehúzta a rolóját április 21. délután 3-ig. Sajnos éppen ott, ahol a legtrébb a helyzet, a németországi Frankfurtban kellett volna átszállniuk és tovarepülni Pozsonyba.

Gyors újratervezés: ár, idő és minőség arányok figyelembevételével a lehető legkedvezőbb metódus megtalálása. Kiötöltem, hogy Barcelonáig eltudnak jutni vonattal (cirka 12 óra utazás), majd másnapra még éppen elcsíptem nekik két jegyet a Barcelona-Bécs járatra. Megjegyzem, utolsó jegyeket markolhattuk fel, mert ma reggel néztem, már az "elfogyott" cédula himbálózott a Vueling Airlines netes jegyfoglaló portálján.

Amúgy elgondolkodtató, hogy egy ismert természeti jelenség alapjaiban rengeti meg az európai légi közlekedést. Már mindenki repül (és nem csak álmaiban vagy gyatra teljesítmény miatt a csapatból), annó meg Petőfi gyalogszerrel járta be a Dunántúlt.

Egy-egy bekezdést megérdemelnek blogom legékesebb témái is. Aktuális DJ anyagokról és Jose Mourinho-ról néhány gondolat.
Az Inter vezetőedzője azt hiszem élete legszebb estéjét zárta, ez azért nagy szó mert az FC Portóval Bajnokok Ligáját is nyert. Azt tudtuk, hogy előhúz egy piros szemű nyulat a kalapból, de azt nem vártuk, hogy ez nyúl hímest tojást rak a Barcelona trónja alá. A Lucio-Samuel-Cambiasso-Zanetti kvartett kicsit jobbra tolódva nullázta Leo Messi géniuszát. Ibrahimovics botrányosan játszott, Pedrito tört némi borsot a Nerazzurri orra alá. Mourinho végletekig variálható 4-3-2-1-es kitalálmánya olvadáspontra hevítette a Barca BL duplázásról szőtt magabiztos alapokra helyezett álmait. Gratulálunk José, holnap ha felkeltünk azonnal fejedre helyezzük a trófeát, ha máshol nem hőn szeretett az NST blogon mindenképpen irányodba forgatunk egy imafalat!

Pár bejegyzéssel ezelőtt megemlékeztem 2010 legjobb elektronikus zenei számairól. Most néhány áprilisi DJ anyagot említenék meg. Hosszúságuk változó, leginkább 40-120 perc közé beszorított zenei kompozíciókról van szó.
Sebastian Leger Essential Mix 7.7/10
Buraka Som Sistema Essential Mix 7.2/10
Designer Drugs DATAMIX08 7.5/10
Sound of Stereo Flatland Mix 8.1/10
Barletta Wall of Bass 9.3/10

Körülbelül 40-50 DJ szettet hallgattam meg idén. Eddig abszolút favorit a január eleji Brodinski FG Live Set, főleg az alábbi számnak köszönhetően:


Szigorúan zárószóként említeném, hogy kaptam csodálatos cipőt így már nem kell többet mezítláb járnom. A lábbeli storyja röviden annyi, hogy a Supra Valentin napra piacra dobott egy cipőszériát sorszámozott példányokkal, horribilis 400€-os áron. Majd március közepén jött ki az én csukám, ami megszólalásig hasonló Valentin napi nagytestvérére: Supra Society Red Canvas!

No comments:

Post a Comment