Wednesday, February 24, 2010

24-25. nap - Non stop iskola

Tegnap és a mai nap nagy részét iskolában töltöttem. Túlságosan nem voltak izgalmas napok, mégsem unatkoztam. Tegnap kibuszoztunk a Campus Elvinara (gyakorlatilag Tanulmányi Osztály), itt intézik az Erasmus hallgatók dolgait. Még otthon a kiutazás előtt ki kellett tölteni online jelentkezési lapot. Azt itt kiegészítettük a felvett tantárgy módosításokkal és egyben lehetett leadni az egészet, hogy hivatalosan is az Universidade de Coruna hallgatója lehessek. Most még papírmunkáznak, sárkány, csákó miegymás. Holnapra elvileg aláírnak mindent, lehet még egyszer bemenni és odaadják a végleges igazolást. Kapunk a sulis wifis internethez hozzáférést és valamiféle diákigazolványt. Utazásra nem ad kedvezményt és atom támadás ellen sem véd, viszont talán pár múzeumba lehet majd használni, jól fog jönni ha Madridba vagy Barcelonába megakarok nézni valamit.

Este csodálatos tollaslabda gyakorlat volt. Elég sokan, talán 35-40 is lehettünk. Frankón bemelegítés után előkerültek a rakéták (raqueta, spanyolul az ütő) és a labdák és tényleg rakétázás indult. Párokban dolgoztunk, de a könnyed ide-oda ütögetés gyorsan egymás minél jobban való megszívatásának elvi kérdéséig fajult. Közel két óra tollaslabdázás után másnap tud az emberfiának a kezében izomláz kialakulni.
Ma 9.30-ra voltunk hivatalosak a motoros képességek a fizikai aktivitás közben (a továbbiak motor control lesz a blogomban, mert esküszöm utálom kiírni :)) tanárhoz. Elég jól beszélt angolul és otthon kidolgozandó feladatot adott fel egész félévre. Párokban kell kutatást végezünk felhasználva különböző szakcikkeket. Az még nem világos, hogy a munkánkat majd prezentálni is kell-e valaki előtt, lehet hogy ez majd csak a hab lesz a tortán. Most kicsit leülepedik bennünk a feladat és utána választunk témát.
13:30-tól golf elmélet volt soron, a mai anyag a golf labda volt cakkumpakk. Alkotóelemeit (kiderült, miért törik be a feje a sirálynak mikor belenéz egy 300 yardos elütésben a 14. lyuknál) megtudtuk és fény derült a golf labda családfájának minden rejtett zugára. Később megtudtunk, hogy 30 euróért is lehet kapni golfütőt de az igazán nagy játékos 4 számjegy (euróban) alattival nem is próbálkoznak. Igazán rendicsek volt a tanár úr, hiszen magyar erasmusosok számára felajánlotta az iskola készletét. Ennek okán annyira szívembe zárta magát (hogy nem kell vennünk, mint a többi hallgatónak), hogy még a blogomban is említést teszek róla. Gracias Senor! :)
16:00-tól foci volt, beharangozva műfüvesen 11 a 11 elleni játék. Aztán mivel egész nap szakadt az eső, ez sajnos elmaradt. Elmélet volt, ahol megint csak a be- és kiköszönést értettem. Azt hiszem majd "practica"-ból kell erősnek lennem a tárgy abszolválásához.

Szorgalmasan telnek a napok, keveset ültem és punnyadtam (holnapra masszívan ez a terv). Lakótársam Luigi hazautazott, mert fájt a foga. Azt mondta kontárra nem bízza a mestermunkát és érdemes hazatérnie a saját ínyszobrászához.

Holnap uborkaszezon, pénteken golf elmélet, addigra bemagolom a wikipédiát, de még gondolkodom rajta, hogy az egész internetet.

Uff, a vonal szétkapcsolt!

No comments:

Post a Comment